Dyr & Fyrverkeri

 Start / Dyr & Fyrverkeri

Nødhjelp till dyreeiere

Nyttårsfeiringen oppleves ikke alltid like festlig for våre firbente venner, som den er for oss mennesker. Høye lyder og sterke lysglimt er ikke like lett for alle å forholde seg til.Veiviser til en roligere nyttåsfeiring

Fra barnsben av har vi lært oss at lyden av fyrverkeri betyr fest og glede. Det vet ikke dyrene. Katter har sjeldnere tendenser av å være skuddredde, men det finnes også nervøse katter. Instinktivt vil et skremt dyr gjemme seg eller forsøke rømme bort fra disse, for dem, ytre, truende kreftene.


Forskning og undersøkelser viser at man over en relativt kort periode kan tilvenne stort sett alle kjeledyr til dette uventede “ståket”. Disse opplysningene har vi tatt på alvor og vi tilbyr derfor nødhjelp til engstelige dyreeiere.


For at dere dyreeiere forhåpentligvis skal kunne gå en mindre belastende nyttårsfeiring i møte tilbyr vi dere å laste ned lydsporet fra vår fyrverkeri DVD, helt kostnadsfritt. Dette kan brukes til å tilvenne både husdyr og fjøsdyr til uvante lyder.


La oss hjelpe deg

LAST NED FYRVERKERI LYDSPOR HELT GRATIS!

  Last ned lydspor nu!

Treningen steg for steg

 • Begynn på et lavt lydnivå og la fyrverkerilyden stå på i bakgrunnen mens dere holder på med dagligdagse aktiviteter. La ikke hunden være alene i huset mens avspillingen pågår. Det er viktig at hunden føler seg trygg i omgivelsene.
 • Etterhvert som du ser at fokuset til hunden dras bort fra lydene på høytalerne kan volumet økes gradvis. Pass på å ikke overdriv i begynnelsen.
 • Etter en stund vil hunden oppføre seg som normalt og ignorere lydene. Tiden det tar avhenger veldig av stressnivået hunden opplever som følge av lydene.
 • Når du føler at hunden er på kommet til et komfortabelt nivå kan du ta en lengre pause. Deretter kan du begynne på nytt noen nivåer lavere enn der du avsluttet. Ved antydning til stressreaksjon må treningen avbrytes og man må begynne på nytt.
 • Når opptreningen har pågått en stund kan du prøve å være utenfor hundens synsfelt og etterhvert ute av rommet i kortere perioder. La disse periodene bli lenger og lenger, samtidig som du overvåker hvordan hunden reagerer.
 • Ta deretter noen dagers pause og gjenoppta treningen.
 • Etterhvert vil forhåpentligvis ikke hunden utvise nevneverdig stress av fyrverkerilyder.

Nyttårsaften

 • La ikke hunden være alene på nyttårsaften. Selv om treningen har gått bra hjelper det lite hvis premiereaften blir katastrofe.
 • Ta gjerne hunden med på en ekstra lang tur på selve nyttårsdagen og tren gjerne litt ekstra på lystring eller sporsøk. Det er mye bedre at hunden har vært i aktivitet og er trøtt og sliten etter dagen enn at den er fullt uthvilt.
 • Gi selv signaler om at du ikke lar deg påvirke av fyrverkeriet. Din egen ro har sterk innvirkning på hunden.
 • Prøv i det lengste å unngå medisinering, da dette kan føre til at hunden merker at “noe er galt” og igjennom dette får en negativ reaksjon, selv om det ikke nødvendigvis vises der og da.